Een 17-jarige fietser uit Bergentheim is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een verkeers-ongeval dat werd veroorzaakt door een automobilist die te veel had gedronken.


Bergentheim – Drankrijder rijdt 17-jarige jongen dood

Een 16-jarige plaatsgenoot raakte gewond. Deze jongere is volgens de politie niet in levensgevaar, maar wel naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het dodelijke slachtoffer maakte deel uit van een groepje fietsers dat rond kwart voor twee op de Kanaalweg Oost onderweg was van Bergentheim naar Mariënberg.

Een 27-jarige automobilist uit Vroomshoop reed de twee jongens aan. Aanvankelijk werd alleen de 16-jarige gewonde jongen als enige slachtoffer gezien, omdat hij zichtbaar in de berm terecht was gekomen.

Na hulpverlening door het ambulancepersoneel, werd de tweede jongen gemist. Hij bleek terecht te zijn gekomen in het kanaal. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Uit de blaastest die de bestuurder onderging bleek dat hij te veel gedronken had. De automobilist is aangehouden en wordt nog vastgehouden.

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...