Thomas Krol onderscheiden tijdens huldiging

Deventer schaatser Thomas Krol werd zaterdag 19 maart 2022 gehuldigd op de schaatsbaan van de Scheg vanwege zijn olympische prestaties en zijn WK titel sprint. Thomas is ingeschreven in het Gulden boek en kreeg de zilveren erepenning uitgereikt.

Thomas Krol werd op 18 februari kampioen op de 1000 meter tijdens de Olympische Winterspelen in Peking. Op 4 maart behaalde hij de wereldtitel op de WK sprint.

Daan Obdeijn

Grote prestaties

Thomas heeft in zijn schaatsende leven al heel wat successen behaald. In 2019 werd hij wereldkampioen op de 1500 meter, in 2020 Europees kampioen op de 1500 meter en won hij goud op de TeamSprint en de WorldCup op de 1000 meter. In 2021 werd hij wereldkampioen op de 1500 meter en Europees kampioen Sprint.

Recente successen

In 2022 werd hij Europees kampioen op de 1000 meter in Heerenveen, 2e op de 1500 meter in Peking en haalde hij die gouden medaille op de 1000 meter. Op 4 maart sleepte hij de wereldtitel op de WK sprint binnen.

Daan Obdeijn

Ambassadeur van Deventer

Wethouder sport Rob de Geest: “Thomas staat nu aan de top. Heeft zich opgeklommen naar de zilveren en de gouden medailles. Daar zijn we er in Deventer dolgelukkig mee. Met zijn sportieve prestaties is hij een belangrijke ambassadeur van Deventer. Daarom krijgt Thomas vandaag de zilveren erepenning van Deventer uitgereikt én komt zijn naam in het Gulden Boek.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...