ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem wil met ingang van volgend jaar geen nieuwe vergunningen meer afgeven voor de tippelzone in die stad.

Arnhem – Geen vergunningen meer voor tippelzone

Het is de bedoeling dat de 32 vrouwen die er nu werken allemaal geholpen worden met een bestaan buiten de prostitutie, zodat de tippelzone uiteindelijk overbodig wordt. Volgens het college draagt de tippelzone wel bij aan de veiligheid van de vrouwen die er werken maar niet aan het streven naar een beter leven voor hen, zo stelde het college dinsdag.

De gemeente blijft de tippelzone wel financieren, zolang de voorziening nodig is. Ook blijft er geld beschikbaar voor de huiskamer voor de tippelaarsters. Het collge wil voorkomen dat de groep kwetsbare vrouwen, die meestal naast hun verslaving nog meer problemen hebben, uit zicht verdwijnt. Daarom krijgt iedereen vanaf volgend jaar een eigen begeleider, die helpt met het opbouwen van een ander bestaan. Vrouwen die niet mee willen werken, komen terecht in een zogenoemd ‘bemoeizorgtraject’, waarmee ze gedwongen worden hulp te accepteren.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...