Met deze mail aan alle raadsleden van de gemeente Deventer, afkomstig van interim-directeur Mike Iking probeert de geplaagde lokale omroep DRTV weer haar straatje bij de raadsleden schoon te vegen.


DRTV huivert voor CvdM

Waar het hier om gaat is een artikel in de Stentor over een onderzoek dat het Commissariaat voor de Media gaat doen (en doet) naar aanleiding van een verzoek tot handhaving van de Algemene Omroep Deventer (AOD). Mike Iking (DRTV) stelt in de mail aan de raadsleden dat de Stentor de brief verkeerd heeft geïnterpreteerd en dat er geen sprake is van onderzoek.

Ook de kwestie dat er nog steeds maar één bestuurlid bij DRTV (Ad van der Kreeft) staat ingeschreven wekt ergernis bij Iking. Wat betreft dat laatste gaf de interim-directeur bij raadsleden aan dat er bestuursleden zouden toetreden op het moment dat de gemeente de reguliere subsidie van 104.000 euro uitkeerde.

Dat is inmiddels gebeurt, maar van een volledig bestuur is nu nog steeds geen sprake. Dit realiseren kan al met een bezoek aan de Kamer van Koophandel. Mogelijk ontbreekt het de bestuurder aan tijd om langs te gaan. Ondertussen verdiept het CvdM zich in het flink gevulde dossier van de lokale omroep. De AOD leverde ruim 200 pagina’s met relevante informatie aan.

Dit artikel over de omroep-soap in Deventer stond vrijdag in de Stentor.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Maandag 03 Oktober

Door Erwin Hoogenboom Maandagochtend is het wisselend bewolkt met ruimte voor de ...