Ambtenaren van de gemeente Apeldoorn hebben bij het station van Apeldoorn fietsen weggehaald om er zelf aan te verdienen.


Apeldoorn – Ambtenaren in illegale fietsenhandel

Ze vernielden zelfs goede fietsen, om ze daarna als ‘wrakken’ mee te kunnen nemen. De gemeente heeft dat erkend. Mogelijk gaat het om tientallen exemplaren, zo meldt De Stentor op de website. Het verwijderen van fietswrakken bij stations gebeurt in iedere stad. Maar een aantal ambtenaren die zich met deze taak bezig hielden, bleek er een eigen handeltje op na te houden.

Een van hen, volgens de gemeente het brein achter het gesjoemel, verscheen dinsdag voor de rechter in Zutphen. Hij liet de wrakken weghalen, maar laadde ook vaak goede fietsen in zijn aanhanger. Voorwielen zouden opzettelijk zijn vernield, waarna de fietsen bij een speciale stichting die ze opknapt, werden geleverd. Maar nog voor de opknapbeurt, kocht dezelfde persoon ze voor een prikkie, de rijwielen waren immers beschadigd, op. Een nieuw voorwiel er in, en de fiets werd voor een flinke smak geld doorverkocht.

Een van de betrokken ambtenaren is ontslagen. Maar een hoge ambtenaar van de gemeente Apeldoorn stelde dinsdag dat er op grote schaal is gesjoemeld. ‘Het gaat om meerdere mensen, die erbij waren betrokken. We werken daarom nu aan een nieuw systeem, zodat ambtenaren niet meer zomaar een fiets kunnen kopen bij de stichting. We denken overigens dat er veel meer aan de hand is dan er nu naar boven is gekomen.’

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...