Wintergames Raalte is 317 keer genieten van samen buiten sporten

De jeugd uit Raalte heeft de afgelopen weken 317 keer genoten van samen buiten sporten op het terrein van de Sallandse Mixed Hockey Club (SMHC) in Raalte. SMHC heeft namens het Sportbedrijf Raalte de Wintergames Raalte uitgevoerd. Hiervoor heeft het Sportbedrijf Raalte een subsidiebedrag toegekend gekregen. Dankzij deze subsidie van Wintergames NL, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation en Social Werk Nederland werd het programma bedacht voor de tieners. Dankzij de financiële bijdrage vanuit het project Raalte Gezond, initiatief van de gemeente Raalte en GGD IJsselland, werden de Wintergames toegankelijk voor alle jeugd van 6 tot en met 17 jaar en kon er Coronaproof in meerdere kleine groepen gesport worden.

Tof dat we met elkaar kunnen sporten in de winter

Wat fijn dat er eindelijk weer wat te doen is! Moet alleen mijn conditie nog ergens gaan zoeken. Maar tof dat we toch met elkaar kunnen sporten in de winter. En, dan kan mijn moeder nu niet meer zeggen dat ik alleen maar de hele dag zit te netflixen!”, aldus een enthousiaste deelnemer van de Wintergames Raalte.

Gevarieerd sportaanbod

De tieners gingen een aantal keer met de ervaren jeugd bootcamptrainers van Vital, na een goede warming up en dynamische strekoefeningen, aan de slag met Kettlebells, Touwen, Lunges, squats, burpees, en nog veel kracht en cardio versterkende oefening. In de biathlon konden ze in kleine teams hun kracht, samenwerking en uithoudingsvermogen met elkaar meten. Sport 96 had binnen de Coronaregels en het terrein van SMHC een parcours ontworpen van hardlopen en boogschieten met de bekende strafronde. De sport- en spelactiviteit werd georganiseerd door SMHC. Een groep enthousiaste tieners bedacht samen met de ervaren trainers van SMHC een gevarieerde sportochtend voor de jeugd van 6 tot en met 13 jaar en voerden deze ook samen uit. Een hoge opkomst en veel blije rode konen na afloop. De Urban Hockey Clinic en de Hockeyclinic voor alle niveaus waren toegankelijk voor alle jeugd van 6 tot en met 17 jaar. Een enthousiast team professionele trainers van Plushockey uit Hattem daagden de jeugd uit tot battles, streethockey, tricks, knotshockey en challenges met een bal en een stick. Jong en oud, onervaren of ervaren, ging voluit om de challenges te volbrengen. De hockeyclinic zorgde voor een sportieve dag met aandacht voor conditie, de basistechnieken van hockey en je uitleven in een sportief partijtje tegen elkaar. Het prachtige lenteweer was een extra kadootje.

Iets betekenen voor de jeugd in Raalte

De organisatie kijkt tevreden terug. “We zijn blij met het grote aantal deelnemers en alle enthousiaste reactie van de jeugd en hun ouders. Super dat het programma zowel voor jongens als meiden aantrekkelijk was. De verdeling was ongeveer 60% meiden en 40% jongens. Het voelt goed om in deze bijzondere periode, die we met elkaar voor het eerst doormaken, iets te kunnen betekenen voor de jeugd uit Raalte. Ze een hart onder de riem te steken nu alles anders is en er niets lijkt te kunnen, ze te ondersteunen en uit te dagen om een sportieve gezonde leefstijl vast te houden of te ontwikkelen in Lockdowntijd”. De organisatie wil graag alle fondsen, verenigingen, organisaties, bedrijven en personen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan de Wintergames Raalte 2021. Door hun inzet was het mogelijk om de Wintergames in Raalte te organiseren en tot een succes te maken!

[end]

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Indien u dit bericht ten onrechte ontvangt, wordt u verzocht de inhoud niet te gebruiken maar de afzender direct te informeren door het bericht te retourneren en het daarna te verwijderen. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van de in de e-mail ontvangen informatie aan derden is niet toegestaan. Salland1 staat niet in voor de juiste overbrenging van een verzonden e-mail, noch voor de tijdige ontvangst daarvan.


Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...