De PvdA wil opheldering van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over een bericht in De Telegraaf dat burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere voor 1600 euro per dag een externe adviseur wil aanstellen als interim-korpschef van de provincie Flevoland.


Almere – Korpschef voor 1600 euro per dag

Leo Zaal van adviesbureau Twynstra Gudde moet de opgestapte korpschef en plaatsvervangend korpschef gaan opvolgen. Dat levert hem volgens een woordvoerder van de gemeente Almere 192.000 euro per jaar op voor 2,5 dag werken in de week. Omdat de korpsen Flevoland en Gooi- en Vechtstreek gaan fuseren en niemand anders die operatie kon leiden, werd voor Zaal gekozen.

Hoewel de aanstelling van Zaal nog niet definitief is, lijkt de deal volgens de gemeentewoordvoerder zo goed als rond. Hij wijst erop dat het salaris nog ruim valt binnen de norm van 1800 euro per dag die het ministerie heeft vastgesteld. Voor hoe lang Zaal wordt aangetrokken, is niet bekend. Volgens Geert Wilders is Jorritsma “de weg kwijt”. Hij roept Opstelten op haar terug te fluiten.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...