ABBA – Don’t Shut Me Down

Wat nooit meer leek te gebeuren is toch werkelijkheid geworden: ABBA is terug!

De Zweedse popgroep ABBA uit Stockholm, opgericht in 1972: Anni-Frid “Frida” Lyngstad (geb. 15-11-1945; zang), Agnetha Fältskog (geb. 5-4-1950; zang), Björn Ulvaeus (geb. 24-4-1945; gitaar) en Benny Andersson (geb. 16-12-1945; toetsen). Ze zijn allemaal in Zweden geboren, behalve Frida, zij ziet het levenslicht in Noorwegen.

De grote doorbraak van ABBA was in 1974 bij het winnen van het Euro Songfestival met de plaat Waterloo. Vanaf dat moment veroverd ABBA de wereld met vele hits. Begin jaren 80 gaat het mis met ABBA. Vooral privé problemen zorgen ervoor dat de groep in 1982 uit elkaar gaat. De zangeressen Agnetha en Anni-Frid gaan ieder solo verder, terwijl Benny en Bjorn zich op musicals concentreren. Toch blijft de groep uitermate populair.

In april 2018 kondigde ABBA aan dat er twee nieuwe nummers waren opgenomen. De release hiervan zou samen gaan met een tournee, waarbij er gebruik zou gemaakt worden van hologrammen van de jonge Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. Het zou echter nog 3,5 jaar duren voordat de release zou plaatsvinden. Op 26 augustus 2021 werden fans van ABBA wereldwijd op scherp gezet door de lancering van de website ABBA Voyage met de mogelijkheid je te registreren voor meer nieuws. Een aantal dagen later, op 2 september, volgde er een livestream op YouTube waarin eindelijk de comeback daadwerkelijk werd bevestigd. De release van het nieuwe album Voyage is op 5 november 2021 en is het eerste album voor de groep in maar liefst veertig jaar. Voyage is tevens de naam van een reeks concerten die vanaf 27 mei 2022 in Londen zullen plaatsvinden. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de eerder genoemde hologrammen. Tijdens de livestream van 2 september werden de fans getrakteerd op twee nieuwe liedjes: I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down.

Het nummer Don’t Shut Me Down vertaalt het ABBA geluid van weleer en zal vermoedelijk hoge ogen gooien in de hitparades wereldwijd. Genoeg reden om deze plaat Sallandschijf te maken bij Salland1.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...