De 764 miljoen euro die woningcorporaties hebben besteed aan de leefbaarheid van de Vogelaarwijken, hebben geen enkel nut.

764 miljoen down the drain

Overlast en onveiligheid nemen niet af. In sommige gevallen nemen ze zelfs toe. De aanpak van veertig probleemwijken, de zogenoemde Vogelaarwijken, is een van de belangrijkste aandachtgebieden van het kabinet Balkenende IV. Het kabinet wil de veertig wijken in tien jaar omvormen tot leefbare buurten.

De woningcorporaties spelen een grote rol in de plannen van het kabinet. Van 2005 tot 2007 besteedden de corporaties aan verbetering van de wijken ongeveer 764 miljoen euro. Het geld ging op aan projecten voor betere verhoudingen in de wijk. ‘Vooralsnog kan niet worden geconcludeerd dat investeringen in barbecues, buurtcomités en buurtregisseurs maatschappelijk zinvol zijn geweest,’ stelt het rapport. Soms hebben de investeringen volgens de onderzoekers juist een averechts effect omdat het geld bij een beperkte groep mensen terechtkomt. Andere bewoners voelen zich daardoor buitengesloten. (Bron: Elsevier)

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...