60-jarig huwelijksfeest Jan en Diny Tibben-Koggel

Jan en Diny zijn beiden geboren en getogen in Mariënheem. Ze kennen elkaar vanaf dat ze op school zaten. Als jongere kwam Jan vaak bij de Koggels over de vloer omdat hij bevriend was met Diny’s broers. Ergens in de jaren 50 sloeg de vonk over en op 21 juli 1960 trouwden ze. Beiden gingen na de oorlog naar de middelbare school. Diny ging naar de Mulo in Raalte. Later werkte ze onder andere bij molenaar Geertman in Heeten en bij het Boekhoudbureau in Raalte.

Jan ging na de lagere school naar de lts om het vak van timmerman te leren. Al op zijn veertiende werkte hij bij aannemer Hoogeslag in Mariënheem. Jan en Diny wilden meer dan timmeren en boekhouden. In 1958 begonnen ze samen hun eigen houtzagerij en timmerwerkplaats in het Hageveld (de latere Keizersveldweg), die ze uitbouwden tot een bloeiend aannemersbedrijf. Ze hebben hier al die jaren zij aan zij gewerkt, Jan op de bouw en Diny op kantoor. In 1998 verhuisden ze naar hun huidige woning aan de Hellendoornseweg en konden ze gaan genieten van hun pensioen. De oudste zoon nam het bedrijf over en tegenwoordig werken twee kleinzoons ook in het bedrijf. Jan en Diny kregen vier kinderen tussen 1961 en 1965; eerst twee zoons en later twee dochters. Inmiddels hebben ze twaalf kleinkinderen. Met alle aanhang erbij is het uitgegroeid tot een flinke familie.

Na hun pensioen kregen ze tijd voor hobby’s en ze genoten van hun vrije tijd. Jan heeft aan de Hellendoornseweg een enorme tuin waar hij voor de hele familie groenten verbouwt. Nog afgelopen winter heeft hij de hele groentetuin met de schop omgespit: iedere dag een paar rijen. Diny heeft altijd in vele clubjes en verenigingen gezeten. Tot een paar jaar geleden zong ze in het kerkkoor in Mariënheem. Ze is zeker 40 jaar lid geweest. Daarnaast heeft Diny altijd graag gelezen, genaaid en bloemen geschikt. Zo heeft ze jaren met een groepje de bloemen in de kerk verzorgd.
Vakanties waren niet zo aan Jan en Diny besteed, het liefst waren ze thuis. Maar één keer per jaar gingen ze een weekje logeren bij hun oudste dochter. Dat was de vakantie voor hen.

Ze genoten dan van fietsen in een andere omgeving en de gezelligheid. Daarnaast kruisjassen ze al vele jaren iedere week samen met Liny en Johan. Van de pot gaan ze ieder jaar uit eten.
In 2020 zijn ze 60 jaar getrouwd en ze wonen nog altijd zelfstandig en daar zijn ze trots op en dat mag ook.

Beiden zijn lichamelijk nog fit en sterk en gaan er nog graag iedere dag graag op uit. Ze hebben een vast programma waarbij ze overal koffie drinken en hun broers en zussen bezoeken.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...