50 jaar feest bij Sallandse Mixed Hockeyclub

De Sallandse Mixed Hockeyclub (SMHC) bestaat komend jaar 50 jaar en dat wordt in de aanloop gevierd. Behalve dat het logo dit jaar een kroon op krijgt, zijn er activiteiten het hele lustrumjaar door voor leden en niet-leden op de club. Het clubblad van De Witte Stip, dat is verdwenen door de digitalisering, verschijnt dit jubileumjaar weer en is omgedoopt tot De Gouden Stip. Het eerste exemplaar is 20 november overhandigt aan Helge Oswald, de oprichter van SMHC.

In 1972 werd de club opgericht door Helge Oswald. Samen met Bert van Delft werd de vereniging opgericht. De club heeft een duidelijke regionale functie en is gegroeid naar circa 200 leden. De club begon op een gravelveld aan de Zwolsestraat en er werd getraind op een grasveld. In de huidige tijd is dat ondenkbaar. Al geruime tijd is de club nu te vinden in het Sportpark Ramele met een gezellig clubhuis en een kunstgrasveld en een oefenveld. Nieuwe leden, jong en oud, zijn welkom bij deze gastvrije club.

Lustrumprogramma

Voorzitter Cor Verbaas: “We vieren ons kroonjaar 50 van de club zo uitbundig als mag. Dit zie je terug in ons logo, in het clubblad en het speciale lustrumprogramma. In De Gouden Stip staan verhalen uit de oude doos van de eerste leden, weetjes en andere leuke verhalen. Sommige ‘oud-leden’ zijn nog steeds actief. Dat is prachtig om te zien. We hebben speciale activiteiten voor onze leden en de families. Maar we willen natuurlijk ook nieuwe leden welkom heten. Best lastig in zo’n coronajaar. Toch gaan we proberen om activiteiten neer te

zetten voor kinderen en ouders die nog niet zoveel weten van hockey. Dan kunnen ze kennismaken met de sport en deze fantastische club!”

We nodigen iedereen uit de site in de gaten te houden van SMHC (Link). Hier komt de informatie over de activiteiten voor het komende lustrumjaar. Deze zijn afhankelijk van de geldende coronaregels.

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...