Deventer vangt 100 vluchtelingen op in Borgele

Vanaf medio december zullen 100 vluchtelingen onderdak krijgen in de vormalige school aan de Wittenstein in de Deventerse wijk Borgele. Dat heeft het college van B en W vandaag bekend gemaakt aan omwonenden.

Een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zo wil burgemeester Ron König de situatie noemen: “In heel Nederland staat de opvang van vluchtelingen onder druk. De asielzoekerscentra zitten vol en de instroom is hoger dan verwacht. Ook blijven statushouders langer in de opvang, omdat er weinig woningen beschikbaar komen. We vinden het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle gemeenten om te zorgen voor goede opvang van vluchtelingen. Daarom biedt Deventer deze locatie aan.”

Volgens de gemeente was het oude schoolpand op Borgele de enige geschikte locatie in de gemeente waar de 100 vluchtelingen opgevangen konden worden. Op termijn zal er op de locatie gestart gaan worden met nieuwbouw. Maar volgens de gemeente komt dat niet in gevaar door de opvang van vluchtelingen. Dit aangezien de vluchtelingen hoogstens een half jaar op de locatie zullen verblijven.

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...