Zelf melktappen op het boerenerf

De agrarisch ondernemers Wilco en Heleen van Beek uit Diepenveen zijn gestart met de verkoop van onbewerkte, rauwe melk vanaf hun boerenerf. De melk is afkomstig van de 90 koeien die worden gemolken op het melkveebedrijf en is door middel van een zelfbedieningsautomaat verkrijgbaar.

Boerderij Erve ’t Overweg ligt aan de rand van Diepenveen, langs de N348 tussen Deventer en Raalte, vlakbij Klooster Nieuw Sion. Een mooie, opvallende locatie met als visitekaartje in de zomermaanden grazende koeien in de wei. ‘Wij leveren onze melk aan een grote zuivelcoöperatie die er heerlijke producten van maakt. Maar wij geloven ook in het goede van onbewerkte melk dat rechtstreeks van de koe komt’, aldus Heleen van Beek. ‘Rauwe melk bevat heel veel goede voedingsstoffen en heeft voor veel mensen, met bijvoorbeeld huidklachten als eczeem of allergieën, een gunstige uitwerking. Daarnaast weet je de romige smaak van volle melk snel te waarderen’.

Ook vinden de melkveehouders het belangrijk dat mensen de weg naar de boerderij weer weten te vinden. Men is steeds bewuster bezig met voeding en het is belangrijk voor een ieder om zich te realiseren wie aan de basis van de voedselproductie staat; de boer. ‘Dag in dag uit, werken wij aan duurzame zuivel dat geproduceerd word met volop aandacht voor diergezondheid, dierwelzijn, natuur en maatschappij.

De melktap van Boerderij Erve ’t Overweg is 7 dagen per week geopend, van 07.00 tot 19.00 uur. Adres: Raalterweg 49 in Diepenveen.

Over Salland TV

x

Check Also

Theater a/d Rijn presenteert nieuwste generatie choreografen in MIMIK, Deventer

VIER x VIER toont vier korte dansperformances, los van het gebaande pad ...