Sallandse boerin wil Provinciale Staten in

Karin van der Toorn, boerin uit Wijhe, start maandagavond 7 januari in Raalte haar campagne om met voorkeurstemmen voor het CDA in Provinciale Staten van Overijssel te worden gekozen. De aanwezigen op het jaarlijkse seminar van landbouworganisatie LTO Salland en de Rabobank Salland krijgen maandagavond de speciaal voor haar gemaakte groene kaas te proeven; “De kaas is CDA-groen en staat voor de uitgangspunten van de partij zoals omzien naar elkaar en waarderen van het Overijsselse noaberschap.”

Persoonlijke campagne
Karin van der Toorn staat nu op plaats 14 van de CDA-kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen op 20 maart. Deze plek is geen garantie op een plek in de Overijsselse Staten. Het CDA heeft op dit moment 11 zittende Statenleden in Overijssel en 2 Gedeputeerden. “Om verzekerd te zijn van een plek moet ik minimaal 3000 voorkeursstemmen halen,” aldus de in Deventer geboren en getogen Wijhese; “Ik ga persoonlijke campagne voeren Ik wil mij vooral inzetten voor specifieke zaken die spelen in Salland, voor het buitengebied en voor de agrarische sector.”

Sterke agrarische sector
Haar campagne is gestoeld op een duidelijk programma; “Ik ben trots om boerin te zijn en wil me inzetten voor een innovatieve, toekomstbestendige, sterke agrarische sector die we door kunnen geven aan volgende generaties. Dat betekent ook aandacht voor eerlijk Nederlands eten, op duurzame wijze geproduceerd met hart voor natuur, landschap en biodiversiteit en met een sterke verbinding tussen voedselproducenten en consumenten. Als CDA zetten we ons ook in voor de leefbaarheid van het platteland, de dorpen en kernen.”

Sallandse afvaardiging
Van der Toorn weet dat provinciale politiek niet altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. “De provincie lijkt soms misschien ver weg maar gaat ook over belangrijke onderwerpen waar de meeste Sallanders dagelijks mee te maken hebben. Denk maar aan provinciale wegen en infrastructuur of financiering en subsidies voor activiteiten zoals buurthuizen en duurzame energie. Het is daarom erg belangrijk om in het Provinciehuis in Zwolle ook uit Salland een goede politieke afvaardiging te hebben.”

Startsein
Het startsein voor haar campagne wordt maandagavond officieel gegeven tijdens het jaarlijkse Seminar van LTO Salland en Rabobank Salland in de Leeren Lampe in Raalte waar zo’n 350 Sallandse agrariërs worden verwacht. “Tijdens dat seminar met als thema ‘Circulaire landbouw, #hoedan?’ ga ik de eerste groene kaas aanbieden aan alle bezoekers. Dat zal ik daarna tijdens de hele campagne tot de verkiezingen op 20 maart blijven doen bij een groot aantal geplande activiteiten.” Karin van der Toorn is en was in diverse bestuurlijke en organisatorische functies actief bij bijvoorbeeld LTO Salland maar ook bij het project ‘Salland Boert en eet Bewust’.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...