Unieke prestatie voor jonge labrador uit Ommen

De jonge labrador teef Old Averest Strawberry Fields (Evita) won op de bloedhete zondag 2 juni 2019 de Clubmatch van de Kynologenclub Almelo. De in 1922 opgerichte Kynologenclub Almelo en omstreken organiseerde haar jaarlijkse clubmatch op eigen buiten terrein aan de Veenelandenweg te Almelo. Een goede locatie met veel ruimte voor een show waar zoveel verschillende rassen aan meedoen.

De zeer ervaren groepskeurmeester de heer Wellens was gecharmeerd van de jonge Evita. Hij schreef in het keurverslag dat het een teefje is met een goede belijning met een zeer fraai hoofd en een zeer zachte en zoete expressie. Ze heeft een prachtig scharend gebit en een sterke hals en haar gangwerk noemt de heer Wellens soepel. Hij eindigt zijn verslag met de opmerking “Prima ringgedrag en zeer goed gepresenteerd”. In de eindkeuring kwam ook keurmeester mevrouw van Stuivenberg-Bulters Evita keuren en ook zij was het met de heer Wellens eens. De labrador moest de clubmatch winnen.

Het is een bijzondere prestatie dat zo’n jonge labrador de gehele clubmatch weet te winnen en alle andere rassen achter zich laat. Het komt zelden voor dat een labrador retriever een clubmatch wint. Het is dan ook een grote eer voor haar fokster Gina van Elburg uit Ommen die al heel wat jaren in de wereld van de kynologie actief is. Old Averest Strawberry Fields mag zich Clubmatch winnaar 2019 noemen en Best van het Ras en Beste in Show.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...