Twee oudere inwoners van de gemeente Raalte zijn onlangs gebeld door een man die zei dat hij bij de gemeente Raalte werkte.

Zwendelaar wil geld voor verwijderen grafbedekking

Hij zou belast zijn met het verwijderen van grafbedekkingen op begraafplaats Pleegste in Raalte. Voor het verwijderen van de grafbedekking van het graf van hun ouders zouden deze inwoners geld moeten betalen. Hij zou langskomen om het geld op te halen, eventueel kon hij ook wel meegaan naar een pinautomaat als ze dat bedrag niet in huis hadden. Er is geen geld betaald, maar contact opgenomen met de politie.

Geen kosten verwijderen grafbedekking: De gemeente is zeer geschokt door deze werkwijze en benadrukt dat  de gemeente zeker geen opdracht heeft gegeven aan deze man. Wij gaan binnenkort op begraafplaats Pleegste  grafbedekking verwijderen bij graven waarvan de grafrechten verlopen zijn.  Het verwijderen van grafbedekking kost geen geld. Bovendien vraagt de gemeente nooit om contante betaling. 

Waarschuwing: Gemeente en politie willen inwoners waarschuwen voor de praktijken van deze man. Als u wordt benaderd, meldt dat dan aan de politie. Heeft u vragen over het verwijderen van grafbedekking, dan kunt u bellen met de gemeente telefoon 05732 347799.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Wat vind jij van de Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino? Laat het ons weten!

De Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino zijn aan onderhoud toe. Er zijn ...