Een 18-jarige jongen uit Vierakker is zondag overleden na een mishandeling.

Zutphen – Vier aanhoudingen na geweldsmisdrijf

De mishandeling gebeurde op de Den Elterweg in Zutphen. Daarnaast zou het slachtoffer ook nog betrokken zijn geweest bij een verkeersincident. Twee meisjes (17 en 18 jaar) uit de gemeente Bronckhorst en een 19-jarige man uit de gemeente Zutphen zijn opgepakt. Zondagavond werd ook nog een 16-jarige jongen aangehouden, eveneens uit de gemeente Zutphen.

Het incident gebeurde zondagochtend voor vieren. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht, waar hij zondagmiddag overleed. Hij zou hersenletsel hebben opgelopen. De jongen zou daarvoor volgens getuigen ruzie hebben gehad in het centrum van Zutphen. De 18-jarige jongen zat op voetbal bij SV Socii in Wichmond.

Daar is geschokt gereageerd op het verlies. Verder volgde hij een bouwopleiding aan het ROC in Deventer. Maandag zou hij met zijn stage beginnen.
Burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst heeft contact met de families van de betrokkenen.

Burgemeester Arnold Gerritsen van de gemeente Zutphen betreurt wat er is gebeurd. Hij leeft mee met de familie van het slachtoffer, ook omdat de jongen een zoon is van een van de medewerkers van de gemeente. De gemeente maakt zich zorgen over het toenemende aantal geweldsincidenten in Zutphen. Samen met politie in justitie wordt een analyse gemaakt van de incidenten.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting dinsdag 03 oktober

Dinsdag het bewolkt en er vallen enkele buien. De temperatuur is circa ...