Ze gingen van Diamant naar Briljant.

Gerrit en Annie van der Kolk zijn op 7 juni 1955 in het huwelijk getreden en nu op 7 juni 2020 65 jaar getrouwd. Onder het genot van koffie met gebak en Burgemeester Martijn Dadema van de Gemeente Raalte wordt de dag vrolijk ingezet. Waar de opmerking van de Burgemeester, het smaak nog net zo lekker als 5 jaar geleden toen hij op bezoek was bij hun 60e jarige huwelijks dag. Hij gaf aan dat dit geen wekelijks bezoeken zijn en wel uniek is om zo lang en in goede gezondheid met elkaar te zijn.

Gerrit begon als 14 jarige jongen als houthakker voor de energie voorziening voor het Landgoed Schoonheten van de familie Bentinck van Schoonheten, waar hij na zijn militaire dienst periode door ging als boswachter en chauffeur van de familie. Tot aan zijn pensioen gerechtige leeftijd heeft hij er gewerkt. Ook nu wonen ze nog met veel plezier op het Landgoed met een goed contact met de Baronessen Bentinck. Waar Gerrit op zijn 92e nog dagelijks met de fiets zijn rondje doet om fit te blijven en toch nog een oogje in het zeil te houden, (daet geet er nie uut) over het Landgoed en het Boetelerveld waar hij nog oppasser is voor het Overijssels Landschap.

Annie verzorgde in het verleden in de wintermaanden wanneer de jachtdagen waren goed voor de inwendige mens, voor zowel de drijvers als jagers, waarvan verschillende zich de snert van Annie nog goed kunnen herinneren, die nu nog als aanloop voor een kop koffie binnen komen, al is dat nu in de corona tijd niet het geval. Als gastvrije mensen genieten ze nog intens van de mooie dingen in het leven samen met de 2 zoons en schoondochters, kleinkinderen en achterkleinkind. Samen nog boodschappen doen en een toertochtje met de auto.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...