Workshop over duurzame voedselproductie in de Bibliotheek Wijhe,

In november staat de Bibliotheek in het teken van het thema Voeding: lekker eten, gezond eten, eetcultuur, verhalen over eten en nog veel meer. Als afsluiter een lezing in de Bibliotheek in Wijhe op vrijdag 30 november om 19.30 uur. Onderwerp: duurzame voedselproductie voor de toekomst.

Een bezoek aan de Bibliotheek was nog nooit zo lekker! De hele maand november is er voor elke bezoeker een gratis geschenkboek vol sappige verhalen. In alle vestigingen van de Bibliotheek Salland (Raalte, Olst, Heino en Wijhe) zijn interessante en smakelijke workshops en bijeenkomsten over alles wat ons bezighoudt omtrent ons eten.

De afsluiter in de Bibliotheek in Wijhe is op vrijdag 30 november om 19.30 uur. Pip Gilmore van Slow Food IJsselvallei gaat in op een duurzame toekomst voor ons voedingspatroon. Klimaatverandering, milieuvervuiling en bevolkingsgroei stellen een verantwoorde voedselproductie voor de toekomst op de proef. De intensieve, industriële manier waarop we nu ons voedsel maken is zelfs een belangrijke oorzaak van klimaatverandering.

Slow Food is een internationale beweging die zich inzet voor lokale, kleinschalige, milieuvriendelijke en productie van hoogwaardig voedsel. Naast voorzitter van de afdeling IJsselvallei is Pip Gilmore, die de workshop geeft, zelf kweker van paddenstoelen. Met het werk van Slow Food en haar eigen kwekerij als voorbeelden laat ze zien en proeven hoe onze voedselvoorziening de toekomst in zou kunnen gaan.

Zie voor meer informatie www.bibliotheeksalland.nl/nederlandleest

Over Edwin Bonthuis

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...