Veel aandacht voor Halloween in Salland

Het Halloweenfeest wint aan populariteit in Nederland. Hoewel Halloween officieel op 31 oktober valt, vieren de meesten dit al tijdens het komende weekend. Daarnaast is er een stijging van het percentage mensen dat hun huis of tuin in Halloween-sferen decoreert. Sint Maarten blijft met 14% tegenover 12% in 2022 licht favoriet.

Halloween in Salland
Een belangrijk aspect van Halloween is de traditionele spooktocht waar kinderen langs de deuren gaan om lekkernijen te verzamelen. Het dorpscentrum van Wijhe is komend weekend in Halloween-stijl versierd met bijbehorende actitiviteiten. Ook zijn diverse andere winkelcentra in de regio in Halloween-stijl versierd, zoals winkelcentrum Colmschate en de Vijfhoek. Maar ook straten hebben de smaak te pakken, zoals de Kannenburg in Deventer. Initiatiefnemer Michel Groenink heeft dit met buren opgezet en het wordt ieder jaar enger en groter. De moeite waard om er een bezoekje aan te wagen, als je durft.

Wat delen we uit bij Trick-or Treat?
De meest populaire producten om uit te delen tijdens Halloween omvatten zoet/zuur snoep, drop, koekjes, chocolade en lolly’s. Wat opvalt is dat in vrijwel alle gevallen er een stijging is in de voorkeur voor Halloween-varianten van deze traktaties. Een opmerkelijke ontwikkeling is dat fruit, zoals mandarijntjes, en biologische producten, zoals rozijntjes, dit jaar vaker worden uitgedeeld (samen 24%, in vergelijking met 18% vorig jaar). Naast zoetwaren worden ook chips, popcorn, zoutjes en noten als welkome traktaties gezien, zowel om uit te delen als om op te halen tijdens de spooktocht.

Het onderzoek van Peil.nl, in opdracht van VBZ, toont tevens aan dat het versieren van huizen in griezelsferen populairder is dan het afgelopen jaar. Van de Halloween-liefhebbers kiest 68% ervoor om hun huis of tuin in spookachtige sferen te brengen, in vergelijking met 64% vorig jaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...