Wit-Russische studenten duiken in ‘economie in crisistijd’

De stichting Tsjerkin ontvangt maandag 20 april weer een groep studenten uit Wit-Rusland voor een stageweek in Nederland. Het gaat om circa 30 studenten Economie die – samen met enkele docenten en begeleiders – kennis kunnen maken met diverse aspecten van de economie in een moderne westerse samenleving. Tsjerkin heeft voor de groep een programma samengesteld waarin veel aandacht is voor economie in tijden van crisis en innovatieve aspecten die juist perspectief bieden voor de toekomst. De studenten brengen op dinsdag 21 april in Lelystad een bezoek aan de Maxima-centrale van GDF SUEZ. Daar krijgen ze uitleg over ontwikkelingen op de energiemarkt en nieuwe mogelijkheden en kansen als wind- en zonne-energie.

Woensdag begint met een bezoek aan Saxion in Deventer voor een kennismaking met internationale economie- en marketinggerelateerde opleidingen. ’s Middags volgt een bezoek aan afvalverwerker Twence in Hengelo. Daar krijgen de studenten te zien hoe afval kan worden verwerkt, gescheiden en hergebruikt en hoe ‘afval’ commercieel rendabel gemaakt kan worden. Donderdag 23 april komt de groep wederom naar Deventer voor een bezoek aan de businesslounge van Go Ahead Eagles. Paul Klösters, eigenaar van Boode in Bathmen en uitbater van de lounge, gaat in op de horecasector en op de rol van een businessclub bij relatiemarketing. Daarna vertelt commercieel manager Jelle Beuker van Go Ahead Eagles over het financiële reilen en zeilen bij een (betaalde) voetbalclub, inclusief de aanstaande verbouwing van het stadion. Tussendoor zal ook de clubhistorie kort aan de orde komen en kan het stadion en misschien ook een training worden bekeken. In de avonduren sluit de groep het bezoek aan Deventer op een gezellige manier af bij Party & Bowlingcentrum de Worp, waarna vrijdag nog een bezoek aan Amsterdam volgt.

“We merken nu wel dat de economische crisis ook in Wit-Rusland een rol speelt bij het samenstellen van een groep studenten. Niettemin blijft de interesse voor ons stageprogramma als altijd groot. Men weet dat ze door onze bemiddeling op plekken komen waar ze anders nooit terecht zouden komen en dat we een zeer gevarieerd en actueel programma bieden. En we zijn natuurlijk blij dat er ook dit jaar weer nieuwe bedrijven en ondernemers belangeloos meewerken aan dit programma. Het leuke is dat de Nederlandse partners ook uitzien naar de kennismaking en de discussie”, aldus programmacoördinator Elzo Springer van de stichting Tsjerkin. De studenten zullen de hele week verblijven in vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk. Die locatie is gunstig gelegen als uitvalsbasis voor de verschillende dagexcursies.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...