Het Deventer stadsbestuur gaat ook naar het prijzige VNG Jubileum Congres.

 

Netwerken voor 795 euro per persoon

De VNG is de afkorting voor Vereniging Nederlandse Gemeenten. Deze organisatie is een landelijke belangenbehartiger van alle gemeenten in Nederland. Tijdens het VNG-Jaarcongres op 5 en 6 juni viert het VNG dit keer het 100-jarig jubileum. Het congres staat in het teken van verleden, heden en toekomst van de VNG en het lokaal bestuur. De dagvoorzitters zijn Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek.

Andere sprekers zijn onder andere Mark Rutte, Johan Cruijff, Pieter Winsemius, Freek de Jonge, minister Liesbeth Spies, burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam. Er zijn natuurlijk ook echte artiesten. De toegang is prijzig, voor beide dagen 795 euro per persoon. Het Deventer college gaat er ook heen. Wethouder Marc Jan Ahne (D66) gaf vrijdag aan dat hij het gewoon zelf betaalt.

Deventer houdt de hand dus niet op de knip als het om netwerken gaat. Er is landelijk veel ophef over het drie miljoen kostende VNG congres. Bestuurders uit onder andere Assen, Pekela en Nuenen gaan er niet naar toe omdat ze de kosten in deze tijd van bezuinigen te hoog vinden. Deventer heeft kennelijk genoeg in kas. De brochure van het jaarcongres die staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Magazine in het teken van de N35 in Mariënheem

Vanavond wijden we in de uitzending van Salland Magazine aandacht aan de ...