Wintergasten en winterslapers bij het Natuurmuseum Holterberg

Holten – Sneeuw kunnen we niet beloven maar een mooie kerst wordt het zeker op de Holterberg. Er is van alles te beleven bij het Natuurmuseum.

“Nature Experience”

Kinderen kunnen in de kerstvakantie op “Nature Experience” in het bos van Daantje Das. Een schatkaart brengt je langs allerlei leuke en spannende opdrachten. Je leert van alles over de winterslapers op de Holterberg. Bosdieren zoals egels en dassen, hagedissen en slangen hebben het namelijk goed bekeken; zij brengen de winter slapend door in een warm holletje en worden pas weer wakker als het lente is. En wist je dat er gasten zijn die speciaal in de winter naar Nederland komen? De koperwiek en de kramsvogel vinden het hier een prima temperatuur en kunnen voldoende voedsel vinden.

Nature Experience

Maandagen en dinsdagen 21, 22, 28 en 29 december. Aanvang 11:00 en 14:00. Per aanvangstijd plaats voor een beperkt aantal deelnemers.
Deelname: € 4,50 p.p.
Reserveren verplicht: 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

“Een Winter-uitbuikwandeling”

Op zondag 27 december organiseert het Natuurmuseum een winteruitbuikwandeling. Geschikt voor het hele gezin. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start bij het Natuurmuseum. De gids neemt u mee over de Heksenweg. De Heksenweg dankt zijn naam aan Old Minneke, een van de witte wieven die lang geleden het Numendal onveilig maakte. U komt langs een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht. Onderweg zijn de verhalen van de gids net zo afwisselend het landschap. De winter-uitbuikwandeling kan alleen doorgaan als de coronamaatregelen dit toelaten.

Winter-uitbuikwandeling

Zondag 27 december. Aanvang 11:00 vanaf het Natuurmuseum Holterberg. Kosten Volwassenen € 5,00. Kinderen € 3,50. Beperkt aantal deelnemers. Reserveren verplicht: 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...