DEVENTER - Volgens het Enschedese bedrijf Raedthuys Windenergie moet het bestemmingsplan voor het plaatsen van twee windturbines langs de A1 worden bijgesteld.


Windturbines nieuw A1 industrieterrein niet rendabel op 130 meter

Dat bestemmingsplan moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld, maar Raedthuys is al langs geweest bij de lokale politiek in Deventer om aan te dringen op aanpassing van de hoogte van de windturbines in het nog goed te keuren plan. Het bedrijf wil 10% marge gebruiken om daardoor de maximale hoogte geen 130 meter maar 135 meter te laten zijn.

Dat betekent dat er weer veel weerstand op de toch al niet populaire plannen aan zit te komen. Vooral Epse is boos, omdat na protest van de Bramelt bewoners de meest oostelijke windturbine weer dichter bij hun woningen zal komen te staan. We hebben het dus over twee windturbines die 135 meter hoog moeten zijn en die het nieuwe industrieterrein langs de A1 van schone energie moet gaan voorzien. Opvallend is dat de gemeente muisstil is over de belangstelling van bedrijven voor de plek. Tot op heden is er namelijk nog helemaal niks verkocht.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...