Wie ruimt de rotzooi op? Theatermakers laten reizigers tussen Zwolle en Deventer een treincoupé aanvegen

Treinreizigers werden zaterdag door de NS getrakteerd op gratis spektakel in de trein en op drie ‘Hanzestations’. Het 800 jaar oude Hanzeverbond koppelde Zwolle en Deventer ooit aan elkaar via de IJssel. Tegenwoordig is het spoor de duurzaamste verbinding tussen de Hanzesteden. Omdat er in alle Hanzesteden gisteren veel culturele activiteiten werden georganiseerd tijdens 24 uur Hanze, besloot de grootste treinvervoerder van ons land om een steentje bij te dragen.

In de treinen tussen de Hanzesteden Zwolle, Deventer en Zutphen traden dichters, portrettekenaars en dansers op. Op alle drie de stations vermaakte de Zwolse stationspianist Hans Jansen de reizigers met zijn swingende deuntjes en verzoeknummers.

De dag werd afgesloten door Het Theaterschip uit Deventer. Een groep jonge theatermakers stapte tegen de avond op de trein in Zwolle. Ze verrasten de nietsvermoedende reizigers met muziek en dans in de treincoupé. Ze voerden het stuk ‘Please Relax’ op in de sneltrein die over de IJssellijn denderde.

Terwijl twee dansers op de banken klommen en door de coupé dansten namen ze de reizigers mee in hun zorgen en vragen over het veranderde klimaat. Felgekleurde serpentine werd afgeschoten in de trein om de show kracht bij te zetten. En dat resulteerde dan ook in de slotvraag van Het Theaterschip: “Wie is er bereid om de rotzooi op te ruimen?”

De dansers deelden emmers en handstoffers met blik uit aan de reizigers. Ze kregen een minuut de tijd om, voor de aankomst op het station, in actie te komen. Een hectisch tafereel was het gevolg. Alle reizigers begonnen met het aanvegen van de coupé en raapten de laatste restjes serpentine op. Voor de trein stopte langs het perron in Wijhe stopte, was alles brandschoon en kon Het Theaterschip rekenen op een applaus van de treinreizigers.

Hieronder een fotoimpressie gemaakt door Peter Denekamp.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...