5 x Deventer Stadsspeld voor oud-bestuur Avond4Daagse

Bij de start van de Avond4Daagse heeft burgemeester Ron König vanavond de eerste Deventer Stadsspelden uitgereikt aan het oud-bestuur van de Avond4Daagse.

Harrie Muilerman, Joop Hartman, Jan Klomp, Ben Jansen van ’t Laar en Maarten Tijsen namen deze speld trots in ontvangst.

De Deventer Stadsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die blijk geeft van waardering en erkentelijkheid aan personen die zich ten minste tien jaar lang hebben ingezet voor de Deventer samenleving. Het college van burgemeester en wethouders kent deze onderscheiding toe.

De heren hebben zich jarenlang belangeloos en met veel energie, plezier en enthousiasme ingezet voor Deventer door de Avond4Daagse te organiseren.

Oud bestuurslid Harrie Muilerman is positief verrast door het mooie gebaar, een speld in de vorm van een vingerafdruk. “Met een man of 10 zijn we destijds begonnen en nu hebben we dit uitgebreid naar 50 tot 60 mensen die zich voor de wandelvierdaagse inzetten. De regelgeving is ook ingewikkelder geworden, dus we moeten overal aan denken, aldus Muilerman. Hij geniet van het aandachtsmoment net als zijn medebestuurslid Jan Klomp. “Ik heb de burgemeester gisteren nog gesproken, hij heeft keurig zijn mond gehouden, vertelt hij lachend. Ook hij zag de huldiging niet aankomen.

Zo hebben zij duizenden (jonge) wandelaars in beweging gekregen gedurende tientallen jaren. Dit jaar heeft het nieuwe bestuur de Avond4Daagse georganiseerd. “Het is tijd voor een nieuwe generatie bestuurders, meldt Harrie en daar sluit Jan zich bij aan. Ze blijven zeker wandelen en genieten van het mooie van Salland.

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...