Werkzaamheden N348: “Rit van een kwartier duurde nu een uur”

Momenteel trekken de gemeente Deventer en de Provincie samen op om de N348 te renoveren. “Dit levert nu nog ongemak op voor de inwoners van Deventer en de doorstroming van de N348 vanaf de snelweg tot aan Raalte, maar daarna is de weg weer voor 15 jaar van kwaliteit voor een goede doorstroming”, aldus de uitvoerenden van aannemer BAM Infra B.V. ter plekke.

Vanaf 28 augustus is het grote onderhoud in werking gezet. Dit begon met het renoveren van de rotonde ten zuiden van Raalte en gelijktijdig ook de Siemelinksweg bij de afslag van Deventer Oost. Die delen zijn klaar en in fases zullen de werkzaamheden worden voortgezet tot 1 december 2023.

Tekst gaat verder onder foto…

Afsluiting N348 richting Deventer Oost vanuit Raalte

Rotonde Frieswijk
Momenteel werkt men hard aan het wegdek vanaf de rotonde met de N766 naar Deventer nabij Frieswijk. De rotonde zelf is nog deels actief zodat de omleiding mogelijk is. Het doorgaande verkeer wordt langs Diepenveen tot in Deventer geleidt. Die weg kent dus extra drukte. Met name het kruispunt Raalterweg – Henry Dunantlaan (N337), nabij het Go Ahead Eagles stadion, kent veel moeite met het verwerken van de grote verkeersstroom.

Het deel van de rotonde bij Frieswijk, welke momenteel is afgesloten, is de doorgaande route langs Schalkhaar richting de oprit van de A1 bij Deventer Oost.

De toplaag wordt eraf geschraapt en vervangen door een nieuwe asfaltlaag.

Vanaf deze rotonde werkt de aannemer terug richting Schalkhaar waar de gehele N348 is afgesloten tot aan de kruising met de Nico Bolkesteinlaan.

Tekst gaat verder onder foto…

Werkzaamheden gezien vanaf de overgang bij ‘De School van Frieswijk’ richting de rotonde met de N766

Rotonde Spanjaardsdijk
Iets verderop de N348 ligt de rotonde die de N348 laat kruisen met de Spanjaardsdijk. Die weg loopt tussen Schalkhaar en Heeten. Deze rotonde met de Spanjaardsdijk is ondertussen volledig gestript en klaar voor een nieuwe toplaag.

Het verkeer vanuit Schalkhaar kan parallel met de N348 gebruik maken van de Koedijk die bij Frieswijk overgaat in de Frieswijkerweg en uitkomt op de N766.

Nu deze rotonde is ontdaan van zijn toplaag, zal het werk vervolgd worden richting Schalkhaar waar momenteel de kruising met de Oerdijk flink onder handen wordt genomen.

Tekst gaat verder onder foto…

Werkzaamheden aan de rotonde waar de Spanjaardsdijk de N348 kruist

Kruispunt Oerdijk
Het verhogen van de capaciteit van de N348, of het verbeteren van de doorstroming op kruispunten, is geen onderdeel van de werkzaamheden. Louter het vervangen van het wegdek bestaat tot de opdracht voor de uitvoerenden.

Tekst gaat verder onder foto…

Werkzaamheden op de N348 op het kruispunt met de Oerdijk nabij Schalkhaar

Oostrik
Meer zuidelijk op de N348 wordt het verkeer al vanaf de afslag Oost, via de Siemelinksweg, tegengehouden bij de lus naast de Gamma. Alleen bewoners van het Oostrik die hun wijk benaderen via het Wilgehaantje en bezoekers van het tegenover liggende tuincentrum mogen doorrijden.

Het kruispunt met de Leonard Springerlaan is afgesloten voor doorgaand verkeer richting Raalte.

Tekst gaat verder onder foto…

De afsluiting richting Raalte in beeld vavn de N348 ter hoogte van de Leonard Springerlaan

Alleen het verkeer van en naar De Vijfhoek kan hier gebruik van maken. Voor doorgaand verkeer, langs Schalkhaar richting Raalte, is deze route afgesloten.

Verstoppingen
Echter die overgang niet allemaal even soepel, omdat maar één deel van de Leonard Springerlaan te gebruiken is. Een extra verkeerslicht moet zorg dragen voor een goede doorstroming. Echter in de spitsuren zorgt het voor lange files om de wijk uit te komen.

Tekst gaat verder onder foto…

Lange files bij de verkeerslichten op de Leonard Springerlaan richting de N348

Ongeduldige mensen
Met name deze ochtend moest het uitstromend verkeer behoorlijk geduldig zijn. Mede dankzij een ongeval op de snelweg, was het het een lange lint van automobilisten: “Ik moest vanmorgen de kinderen wegbrengen met de auto. Een rit van doorgaans een kwartier werd nu bijna een uur”, aldus een omwonende die vreest voor de avondspits: “Er zijn zoveel ongeduldige mensen die het rode verkeerslicht negeren, waardoor de doorstroom eigenlijk nog meer stroopt dan nodig is.”

Werkzaamheden aan de N348 op de kruising met de Oerdijk

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...