We vieren Sinterklaas met Kerst vanwege Zwartepiet

Ha die buurvrouw, buurman hier. Heb jij de laatste week nog iets over Ruinerwold gehoord? Het lijkt daar een beetje als een nachtkaars uit te gaan, is ’t niet? Tjonge, wat hebben de media dat opgeklopt. Met als topper DWDD dat als onderwerp had hoe Volkskrant en Telegraaf aan primeurs kwamen. We hebben helemaal geen oog meer voor privacy, laten we nou eerst maar eens afwachten wat daar echt aan de hand voordat we ze aan de schandpaal nagelen.

In de herfstvakantie sprak ik van die heerlijk nuchtere vrijwilligers van de Sallandse Wandelvierdaagse en die zeiden: “Daar is toch eigenlijk helemaal niet zo veel aan de hand? Ja, die man is een beetje fanatiek in de godsdienst, maar dat is een nonnetje in het klooster toch ook? En dat ze daar in Ruinerwold het jaar rond van eigen grond kunnen eten, dat lukt mij met mijn volkstuintje ook heus wel.”  Zei die ander: “Al det nieuws, det is ollemoal westerse apartigheid!” Een gewoon Sallands woord waar ze in Amsterdam aanstoot aan namen omdat ze daar aan apartheid dachten.

Maar goed, herfstvakantie voorbij, de klok een uurtje terug, even een korte sprint naar december en de feestelijkheden… daarna gaan we al zo weer richting de lente. Thuis nog even de discussie gevoerd of we Sinterklaas of kerst doen met cadeautjes. Maar omdat ze hier in Salland weigeren van Zwartepiet af te stappen, doen we de cadeautjes dit jaar ook weer op Tweede Kerstdag.

Wandelingetje, wat eten en dan de cadeautjes. Dan duurt zo’n dag ook niet zo lang. Ook al zullen we genoeg te bespreken hebben. Want het wordt een veganistische maaltijd, krijgt de kleindochter een genderbevooroordeeld poppenhuis en de kleinzoon een racebaan in de Zandvoortse duinen. Daar is vast van alles weer niet goed aan.

Werk ze Buuv’

Het bericht We vieren Sinterklaas met Kerst vanwege Zwartepiet verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...