VVV winkel toont nu ook de kerkzaal Penninckhuis

De VVV Deventer Winkel bevindt zich sinds kort in de grote hal van het Penninckshuis aan Brink 89. De hal van dit fraaie historische pand is hiertoe geheel opgeknapt en van hieruit worden bezoekers en inwoners van de stad te woord gestaan en wordt de nodige toeristische informatie verstrekt over de A-merken Deventer, de IJssel, de Hanze en Salland. In het 16e eeuwse Penninckshuis bevindt zich tevens een fraaie kerkzaal.

De kerk is een rechthoekige, inpandig gebouwde zaalkerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. Dit belangrijke kerkgebouw staat vrijwel geheel ingebouwd binnen een onregelmatig woonblok. Vanaf de buitenzijde is alleen aan de achterzijde te zien dat zich op deze plek een kerk bevindt.
De kerk heeft een fraaie houten overkapping met trekstangen en authentieke kerkbanken. Het orgel met hoofdwerk dateert van 1894 en is gemaakt door de Utrechtse firma Michaël Maarschalkerweerd. De akoestiek van de kerkzaal is zo voortreffelijk dat hier regelmatig concerten en opnamen van concerten plaatsvinden. De kerk is ook in gebruik door de doopsgezinde en remonstrantse geloofsgemeenschap Het Penninckshuis.

Voor menige inwoner en bezoeker van Deventer is de kerkzaal onbekend en daarom wordt deze per dinsdag 18 april opengesteld voor publiek. Een unieke kans om deze fraaie verscholen kerk te bewonderen. Openingstijden zijn gelijk aan die van de VVV Winkel: maandag 13.00-17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur.
De kerkzaal is daarnaast via de VVV Deventer te huren voor concerten en andere culturele activititeiten.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...