Volt Deventer gaat mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen

Europese partij Volt gaat mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer. Dat heeft de partij gisteren bekend gemaakt.

In Nederland zijn de lokale afdelingen van Volt flink gegroeid, zeker in Deventer. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en het schrijven van beleid, is Volt Deventer klaar voor de volgende stap: het werven en selecteren van kandidaten.

Wanneer een goede lijst kandidaten is gemaakt doet Volt definitief mee. De kandidaten worden in het najaar bekendgemaakt. Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de pan-Europese partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen.

Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt nieuw elan in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Deventer laten horen.

Nieuw bestuur

Afgelopen maand heeft Volt Deventer unaniem een nieuw bestuur gekozen. Berend Termeer en Laura Lenting zijn verkozen tot co-citylead. Het bestuur wordt aangevuld door penningmeester Anne van der Heyden.

Tijdens het allereerste lokale congres waren zo’n 30 leden bij elkaar gekomen om te stemmen voor het bestuur en de lokale kandidatencommissie. Emelie Visser, Anouk Ooms en Erik van Soest zullen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de selectie van kandidaat-raadsleden op zich nemen.

De komende maanden ligt de focus van Volt Deventer op het voeren van gesprekken met lokale organisaties om op basis daarvan de vertaalslag vanuit de Volt principes naar een Deventer verkiezingsprogramma te maken.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Expositie Charlotte Koloc in De Kuip

Colmschate – Op dit moment is er een nieuwe expositie te zien ...