Tweede Kamerlid Jeanine Hennis van de VVD wil dat stadhuismedewerkers geen hoofddoekjes of andere religieuze symbolen dragen.


Politiek – Geen hoofddoekjes voor stadhuismedewerkers

Dat zegde het liberale Kamerlid maandag in een interview met dagblad De Pers. “Alle religies zijn daarbij voor mij gelijk. Universiteiten, scholen, ook daarover zou ik in alle rust het debat willen voeren” aldus Hennis. Het VVD-Kamerlid stelt: “Het debat: wanneer draag je de hoofddoek?

Dat zou ik graag voeren. Een meer beschouwend debat over de scheiding van kerk en staat.” Volgens haar wordt dit bemoeilijkt door christelijke partijen. “Die beschouwen dat gelijk als een aantasting van de vrijheid van godsdienst.”

In de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart stelde PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Machiel de Graaf dat hoofddoekjes verboden moeten worden in provinciehuizen. De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA kreeg hierop veel kritiek. Niet alleen van oppositiepartijen GroenLinks en de ChristenUnie, maar ook van regeringspartij CDA.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...