Volkert van der G. heeft zich gevestigd in de binnenstad van Apeldoorn.


Volkert van der Graaf vestigt zich in Apeldoorn

Dat bevestigt de gemeente Apeldoorn. Alle omwonenden zijn inmiddels door burgemeester John Berends geïnformeerd over de aanwezigheid van Van der G., zo blijkt uit deze brief die in het bezit is van dagblad De Telegraaf. De gemeente houdt om 17.30 uur een speciale bijeenkomst om bewoners verder te informeren over hun nieuwe ‘buurman.’

De burgmeester van Aperldoorn, de heer Berends zegt zich bewust te zijn van de gevoeligheden rond de komst van Van der G. Maar, schrijft hij: “Net als iedere Nederlander heeft ook Van der Graaf recht op een woning. Een rustige en stabiele woonomgeving draagt in mijn ogen bij aan de reïntegratie van Van der Graaf. ” 

De heer Berends (CDA) was van 2005 tot 2012 burgemeester van Harderwijk, dat is de oude woonplaats van Van der G. en diens vriendin.

Van der Graaf moet zich wekelijks melden bij de reclassering, hij staat onder elektronisch toezicht met behulp van gps en hij moet verplicht begeleid worden door een psycholoog of psychiater. Ook mag hij niet in Rotterdam, Den Haag, Hilversum of in woonplaatsen van nabestaanden van Fortuyn komen. Hij mag met hen en met de media geen contact hebben. Verder mag hij, zoals gebruikelijk is, geen strafbare feiten plegen. Berends wijst er in zijn brief aan de omwonenden op dat de rechter heeft uitgesproken dat de kans op herhaling bij Van der G. gering is. Omroep Gelderland en de NOS zijn al paraat bij het gemeentehuis in Apeldoorn:


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...