De voetbalvelden van SV Raalte, Rohda en VV Heino gaan in de zomerperiode na 19.00 uur dicht na klachten over overlast.

Voetbalvelden na 19.00 uur dicht na overlast

In de avonduren gebruiken jongeren deze velden om een balletje te trappen, maar ook als hangplek. Dit leidt echter tot zoveel klachten over geluidsoverlast dat in overleg met de drie voetbalverenigingen is besloten de velden vanaf vrijdag 12 juli na 19.00 uur te sluiten.

De klachten gaan van geluidsoverlast door het trappen met de bal tegen de reclameborden tot ontwikkeling van hangplekken voor de jeugd, die ook de nodige geluidsoverlast veroorzaken door harde muziek te draaien tot laat in de avond. Ook laten ze veel troep achter. Dat is de reden dat de gemeente samen met de voetbalverenigingen heeft voor besloten de drie velden in de zomerperiode na 19.00 uur af te sluiten voor publiek.

De gemeente en de voetbalverenigingen vinden het jammer dat ze deze maatregel moeten nemen. De kunstgrasvelden zijn ook aangelegd en bedoeld voor jongeren zodat  ze in hun wijk een balletje kunnen trappen. Dit sluit aan bij het gezondheidsbeleid van de gemeente; jongeren stimuleren om in beweging te komen. Dit is dan ook een tijdelijke maatregel. Na het zomerseizoen kijken de gemeente en verenigingen samen met de jongeren of het ‘balletje trappen’  weer mogelijk te maken, zonder dat de omwonenden hier overlast van ondervinden.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...