Touringcar uit Raalte vliegt tijdens schoolreisje spontaan in brand: alle twintig kinderen ongedeerd

Bron: de Stentor

In de bus zaten een kleine twintig kinderen van scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. Zij kwamen terug van een schoolreisje in Neede. De geschrokken leerlingen zijn over een droge sloot gesprongen en vervolgens opgehaald door toegesnelde ouders en de conciërge van de school. De bus, eigendom van TCR Raalte, wordt weggesleept door een bergingsbedrijf.

Chauffeur bleef rustig

Directeur Bas Roescher reageert nuchter op het incident. ,,Geschrokken? Nee, dat niet. Ik ben vooral erg blij dat er niemand gewond is geraakt en trots op hoe onze chauffeur reageerde. Hij is heel rustig gebleven en heeft volgens mij juist en adequaat gehandeld.’’

De N18 tussen Eibergen en Groenlo blijft voorlopig afgesloten. Een deel van het wegdek is door de brand beschadigd geraakt. Rijkswaterstaat is aanwezig voor reparatiewerkzaamheden. De weg gaat vermoedelijk pas in de nacht weer open.

Vlammen

Eerder vanmiddag zagen automobilisten vlammen uit de nog rijdende bus komen. De buschauffeur heeft het voertuig vervolgens op een parkeerplaats voor noodgevallen aan de kant gezet. Dit was tussen Eibergen en Groenlo. De motor bleek toen al volledig in brand te staan. Het zorgde voor een forse rookontwikkeling.

Drie brandweerauto’s kwamen ter plaatse voor bluswerkzaamheden, maar konden niet voorkomen dat de touringcar volledig uitbrandde. Tijdens de bluswerkzaamheden hebben brandweerlieden een beest uit de bus gespoten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een steenmarter. Gesuggereerd wordt dat dit dier de brand heeft veroorzaakt.

Roescher heeft die verhalen ook gehoord: ,,Het zou kunnen, maar ik durf daar verder niets over te zeggen.’’

‘Had vele malen erger gekund’

De leerlingen en docenten hebben zichzelf in veiligheid gebracht door over een droge sloot te springen. De conciërge van de school en toegesnelde ouders hebben de kinderen opgehaald en terug naar school gebracht, vertelt Raymond Nijenhuis. De locatiedirecteur van het Marianum in Lichtenvoorde sprak een van de docenten die mee was met het schoolreisje. ,,Daar hebben ze wat gedronken en nog nagepraat. Een aantal leerlingen was erg geschrokken, andere vonden het een avontuur. Sommige leerlingen zijn gewoon zelf naar huis gefietst.”

De tweedejaars vmbo-leerlingen van het Marianum deden vrijdag mee aan de zeepkistenrace op de Needse Berg die ieder jaar in de regio wordt gehouden, vertelt Nijenhuis. De eerste keer voor het Marianum. ,,Ze hadden nog prijzen gewonnen.” Een aantal helmen en een achtergebleven tas van een docent is met de bus in vlammen opgegaan. Nijenhuis: ,,Het is jammer dat het schoolreisje zo is afgelopen. Maar het had vele malen erger gekund.”

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...