De extra verhoging van de AOW-uitkering die het kabinet had afgesproken in het pensioenakkoord met werkgevers en werknemers gaat niet door.

Verhoging AOW-uitkering van de baan door Lenteakkoord

Het AOW-bedrag zou vanaf volgend jaar in stapjes omhoog gaan tot 2028. In dat jaar zou het 10 procent hoger zijn dan nu. Tegenover het schrappen van deze verhoging staat dat een al bestaande koopkrachtmaatregel voor 65-plussers, die volgens het pensioenakkoord zou sneuvelen, overeind blijft. Dat blijkt uit een brief die minister Henk Kamp van Sociale Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer stuurde.

Volgens de Vakcentrale FNV worden mensen met lagere inkomens, zware beroepen en een lang arbeidsverleden onevenredig geraakt door de verhoging van de AOW-leeftijd. De FNV wijst ook op het grote probleem voor oudere werkzoekenden. Zij moeten nu langer wachten op hun AOW, terwijl ze maar weinig kans hebben nog aan de slag te komen. Een verhoging van de AOW-leeftijd levert niets op als mensen in een uitkering terechtkomen, aldus de vakcentrale. De positie van oudere werknemers komt verder onder druk doordat het in het Lenteakkoord makkelijker

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...