Verblijfsrecreatie in Overijssel aangetrokken, maar nog niet op niveau van voor corona

Overijssel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer toeristen gehad die overnachtten in een hotel, vakantiehuisje of op een camping dan in dezelfde periode vorig jaar, het coronajaar 2020. Toch is het aantal overnachtingen nog lang niet op het niveau van voor de pandemie. Vooral de buitenlandse toerist blijft weg. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het nationale cijferbureau heeft het aantal overnachtingen in het voorjaar van 2019, 2020 en 2021 op een rij gezet. In de cijfers is overal het effect van de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 duidelijk te zien. De gevolgen van de pandemie dreunen nog steeds na, want er waren dit voorjaar landelijk nog altijd 40 procent minder toeristen dan in het voorjaar van 2019.

Vooral de provincie Noord-Holland, met Amsterdam en het Waddeneiland Texel als trekpleisters, hebben ingeleverd. In het tweede kwartaal van dit jaar waren daar zeventig procent minder toeristen die een overnachting boekten. Ook in Zuid-Holland en Groningen bleven ten opzichte van 2019 veel bedden voor toeristen onbeslapen.

Hoe zit het in Overijssel?

Overijssel, Gelderland, Zeeland en Friesland kenden de kleinste daling van het aantal toeristen. In deze provincies gaat het om een daling van minder dan twintig procent ten opzichte van 2019.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...