Veiligheidsregio IJsselland: Ga verantwoordelijk om met Sint Maarten

Veiligheidsregio IJsselland: ga verantwoordelijk om met Sint Maarten

11 november is de dag: in verschillende gemeenten in onze regio gaan kinderen zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar zij zich op verheugen. Op scholen worden lampionnen gemaakt en liedjes geoefend voor de grote dag. Maar die grote dag zal er dit jaar vanwege het coronavirus net iets anders uitzien.

In Veiligheidsregio IJsselland wordt Sint Maarten niet actief ontmoedigd, maar wordt wel een dringend beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel gedaan. Directeur Arjan Mengerink van Veiligheidsregio IJsselland: “Wilt u langs de deuren met uw kind? Dat kan gewoon. Maar ga alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd hierbij te allen tijde de anderhalve meter afstand in acht, tot elkaar en tot de bewoners. Tevens willen we mensen vragen geen activiteiten in de straat of buurt te organiseren, waarbij meerdere volwassenen bij elkaar komen.”

De veiligheidsregio hanteert hiermee de landelijke lijn die geldt voor de viering van Sint Maarten, alsmede de viering van het minder populaire Halloween. Wel roept de veiligheidsregio op om verantwoordelijk om te gaan met deze feesten: “We kijken als veiligheidsregio graag naar wat wel kan, en met de inachtname van de maatregelen kan Sint Maarten doorgaan. Maar we hebben het virus nog niet onder controle en om die controle terug te krijgen is het van belang dat we met elkaar deze maatregelen zo goed mogelijk opvolgen. Ik reken hiervoor op u!” aldus Arjan Mengerink.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...