Het blijft de burger van Deventer flink bezighouden, wat gaat de gemeenteraad doen?


Veel discussie over stadskantoor: goedkoop is duurkoop?

Kiezen voor een duur nieuw stadskantoor (67 miljoen) met nog af te sluiten lening van 55 miljoen, of gaan voor de goedkopere optie, het gedeelte kopen van de Leeuwenbrug waar ze nu ook al zitten. Op de website van de Stentor regent het ideeën. De beste volgens ons de Leeuwenbrug verbinden met de kantoorpanden aan de Beestenmarkt met een loopbrug. Dan zitten de gebouwen aan elkaar vast en zit iedereen in ook nog in hetzelfde pand.

Veel opmerkingen zijn er ook over het aantal ambtenaren dat er in kan, zo lezen we per werknemer 16m2 dan kunnen er 550 in. De gemeente schermt met de kosten van de huisvesting per jaar die mogen niet boven de 8,1 miljoen per jaar komen. Maar volgens Gemeentebelang zijn deze kosten niet juist. De werkelijke kosten zijn stukken lager. Maar de juiste cijfers krijgt de partij niet te zien. De raad gaat het er nog heel moeilijk mee krijgen. Leg de burgers van Deventer maar uit waarom duurkoop zo goedkoop is.

Maandag presenteert de Stichting Deventer Volkspeilingen het resultaat van de belronde van afgelopen week. Dat gebeurt tijdens Deventer Coupe, een discussieavond waar het stadskantoor het centrale onderwerp is. Dat gebeurt maandagavond in de Deventer Schouwburg, de toegang is gratis! Salland TV gaat de maandagavond opofferen. Zou mooi zijn als burgers er ook eens een keer massaal op afkwamen. Meestal is de bekende kliek aanwezig. De politiek moet maar eens merken hoe de gedachten in de stad over het onderwerp echt leven.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...