Deventer ondernemers worden geïnformeerd over veranderingen in stadslogistiek vanaf 2025

De aan- en afvoer van goederen van en voor winkels en horeca in de binnenstad en het leveren of ophalen van pakketjes thuis gaat veranderen. Om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren, komt er vanaf 2025 een ‘nul-emissiezone’ voor dit goederenvervoer (stadslogistiek): de uitstootvrije binnenstad van Deventer. Op dinsdag 31 oktober worden ondernemers uitgenodigd voor een informatieavond om dit te bespreken.

Verduurzamen stadslogistiek vanaf 2025
Veel van de bestel- en vrachtwagens hebben nu nog een verbrandingsmotor. Vanaf 2025 veranderen stapsgewijs de regels voor bestel- en vrachtwagens die de binnenstad in willen. Het verduurzamen van stadslogistiek gaat om schonere voertuigen, bijvoorbeeld elektrisch, maar ook om slimme bevoorrading, zoals het bundelen van leveringen. 

Waarom de ‘Uitstootvrije Zone’?
De invoering van de ‘uitstootvrije zone’ in Deventer heeft als voornaamste doel de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren. Vanaf 1 januari 2025 mogen bestel- en vrachtvoertuigen met uitstoot de binnenstad niet meer in. Dit betekent dat er veranderingen nodig zijn in de manier waarop goederen worden vervoerd en geleverd. Deze veranderingen omvatten niet alleen het gebruik van schonere voertuigen, zoals elektrische voertuigen, maar ook slimme bevoorradingstechnieken, zoals het bundelen van leveringen.

Wat kunt u verwachten?
Voor ondernemers is dit het moment om doordachte keuzes te maken. Tijdens de informatieavond op 31 oktober zullen deskundigen uitleggen waarom deze uitstootbeperking wordt ingesteld en welke stappen er zullen worden genomen om dit te realiseren. U krijgt inzicht in mogelijke uitzonderingen en ontheffingen, evenals beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden om de overgang naar schonere vervoersoplossingen te vergemakkelijken. Bovendien krijgt u de kans om vragen te stellen en uw zorgen te uiten.

Diverse organisaties en experts, waaronder de Stichting Deventer Binnenstadsmanagement en logistiek specialisten van de provincie Overijssel en de omliggende regio, zullen aanwezig zijn om u te informeren en te adviseren.

Meld u aan en bereid u voor
De informatieavond is bedoeld voor alle ondernemers, toeleveranciers en dienstverleners die actief zijn in de binnenstad van Deventer, evenals op de bedrijventerreinen in Deventer en naburige gemeenten. U bent van harte welkom op het stadskantoor, Grote Kerkhof 1 te Deventer, en de avond begint om 19.30 uur. Ook bewoners worden op een later tijdstip uitgenodigd voor een aparte bijeenkomst waar belangrijke informatie voor hen wordt gedeeld.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers, verzoeken we u vriendelijk om u aan te melden via e-mail op het volgende adres: s.martijn@deventer.nl.

Wilt u meer informatie over de aanstaande veranderingen en de beschikbare mogelijkheden? Bezoek dan de websites doe het zero en de website van de gemeente Deventer voor uitgebreide details. Dit kan u helpen bij het voorbereiden op de aanstaande wijzigingen en het voldoen aan de nieuwe voorschriften voor stadslogistiek in Deventer’s binnenstad.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...