Vattenfall InCharge plaatst laadpalen in Deventer

De aanbesteding voor de plaatsing van laadpalen in 67 gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel gaat naar Vattenfall InCharge. Er kan nu een overeenkomst worden getekend. Ook Deventer doet mee.

Met de aanbesteding ondersteunen de provincies Gelderland en Overijssel gemeenten bij de aanleg van voldoende laadpalen om de groei van het aantal e-auto’s bij te houden. Het gaat om een overeenkomst van 10 jaar, waar Vattenfall InCharge de eerste 3 jaar exclusief mag plaatsen.

Kaart met alle locaties

Voor iedere deelnemende gemeente komt een kaart met de exacte locaties waar de komende jaren een laadpaal geplaatst kan worden. De basis voor deze kaart is een prognose voor de verwachte vraag naar laadpalen voor de periode tot en met 2025 weergeeft.

Jaarlijks plaatst Vattenfall InCharge 35 vooraf toegewezen palen in Deventer. Aanvullend kunnen e-rijders vanaf 15 maart 2022 al een aanvraag indienen. Het gebruik van de laadpalen wordt gemeten. Komt het gebruik van een laadpaal boven de 5.000 kWh/jaar, dan plaatst Vattenfall InCharge in de directe omgeving een laadpaal bij.

Deelauto’s en busjes

In binnensteden komen steeds meer elektrische deelauto’s, bestelbusjes en buurtbussen die moeten laden. Vattenfall InCharge gaat ook hiervoor laadpalen plaatsen, naast laadpalen in de publieke ruimte voor e-rijders zonder eigen oprit.

GO-RAL

Provincies Gelderland en Overijssel ondersteunen gemeenten bij het uitrollen van een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk. Onder andere door het organiseren van deze gezamenlijke aanbesteding.

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...