APELDOORN - Het college van B en W van Apeldoorn wil weten in hoeverre de gemeenteraad ook aan te spreken is op het miljoenentekort bij het grondbedrijf.

College Apeldoorn onderzoekt schuldvraag miljoenentekort

Dat blijkt uit vragen die B en W hebben gesteld aan de raadscommissie die de tekorten heeft onderzocht. Apeldoorn kampt met een tekort dat kan oplopen tot 200 miljoen euro, mede door aankoop van onverkoopbare gronden. De raadscommissie zegt dat het college meermalen door ambtenaren is gewaarschuwd dat de grondaankopen uit de hand liepen.

Het college vindt dat de raad ook van de risico’s wist, zo blijkt uit correspondentie die vrijdag is vrijgegeven.De onderzoekscommissie stelt dat de raad weliswaar ook aan te spreken is „maar wel blijft het college als dagelijks bestuur aan te rekenen dat het de raad onvoldoende inzicht heeft geboden in de sterk toenemende risico’s.” Al in 2006 waarschuwden ambtenaren de toenmalige burgemeester en wethouders dat de ambities niet in relatie stonden tot de financiële middelen.

Burgemeester en wethouders wilden vrijdag niets naders zeggen. „Het debat heeft in de raad plaats. Het college laat zich niet opjagen”, aldus een woordvoerder. Dat raadsdebat is volgende week donderdag. Na het debat treedt wethouder Rob Metz (VVD) af, zo werd dinsdag al bekend gemaakt.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...