Vandaag is de sterfdag van Otis Redding (1941-1967)

Hij groeide op in Macon in de staat Georgia en werkte in de vroege jaren zestig met Johnny Jenkins aan het nummer These Arms of Mine. Het lied werd een hit, en kreeg een paar jaar later opvolgers als Mr. Pitiful, I can’t turn you loose, Satisfaction (het nummer van de Rolling Stones) en Respect – later een grote hit voor Aretha Franklin.

Redding schreef zijn eigen nummers, hetgeen ongewoon was voor die tijd. Hij was de belangrijkste artiest van Stax Records uit Memphis, Tennessee.

In 1967 speelde hij op het Monterey Pop Festival, en nam hij op 8 december (Sittin’ on) The dock of the bay op. Twee dagen na het opnemen van wat zijn grootste hit zou worden, kwam hij om bij een vliegtuigongeluk in Lake Madison, Wisconsin, samen met vier van de zes leden van zijn band The Bar-Kays. Mede-bandlid Ben Cauley overleefde het ongeluk en James Alexander zat in een ander vliegtuig. (Sittin’ on) The dock of the bay werd een maand later postuum als single uitgegeven.

In 1981 werd Redding postuum opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame en in 2012 in de Memphis Music Hall of Fame.

Bron: Wikipedia

Het bericht Vandaag is de sterfdag van Otis Redding (1941-1967) verscheen eerst op Muziekdatum.nl – een website van www.marcoshow.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...