Uur vertraging bij ontmanteling V1 naast A1

Beide ontstekers zijn verwijderd uit de V1 die naast de A1 ligt. Dit heeft echter meer tijd gekost dan oorspronkelijk was gepland. Dit betekent dat de inwoners van Voorst en Deventer niet om 19.00 uur terug kunnen naar hun woning. De eindtijd van de operatie is nu 20.00 uur.

De eerste ontsteker ging relatief makkelijk uit de V1. Het verwijderen van de tweede ontsteker lukte echter niet op dezelfde manier. De EOD heeft daarop de techniek van watersnijden gebruikt om de tweede ontsteker te verwijderen en daarmee is het wel gelukt.

De inwoners van Wilp en Voorst die het gebied rondom de V1 moesten verlaten, kunnen later dan gepland naar huis. De nieuwe tijd is 20.00 uur. “Het is vervelend dat we bewoners niet op de vooraf gestelde tijd terug naar huis kunnen laten gaan”, melden burgemeesters Ron König en Jos Penninx. “De operationele diensten hebben twee scenario’s tegen elkaar afgewogen: langer doorgaan of volgende week zondag opnieuw het gebied ontruimen. De eerste variant is uiteindelijk minder belastend voor omwonenden, daarom kiezen we daarvoor.”

Omwonenden kunnen langer terecht bij de opvanglocatie in Sportcomplex Jachtlust (Jachtlustplein in Twello).

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...