Update droogte: Neerslag geeft tijdelijke verlichting, droogte houdt aan

In de eerste drie weken van juni viel er behoorlijk wat neerslag in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Wel was de spreiding hiervan groot. De regen geeft tijdelijke verlichting en aanvulling op de grondwaterstanden, maar ook niet meer dan dat. De droogte houdt voorlopig aan, zo is de verwachting. Het waterschap kan momenteel nog voldoende water aanvoeren om aan de watervraag te voldoen.

Grondwaterstanden normaal tot laag
De lage grondwaterstanden zijn door de neerslag van de afgelopen periode iets bijgetrokken. In het grootste deel van WDODelta-gebied zijn op dit moment de grondwaterstanden normaal tot laag voor de tijd van het jaar. Door het warme en droge weer van de afgelopen dagen is hierin alweer een dalende lijn te zien.

Wateraanvoer
De stevige plensbuien leverden ook een grote bijdrage aan het op voldoende niveau houden van de waterpeilen in sloten, kanalen en weteringen. Wel zijn er grote lokale verschillen zichtbaar. Over het algemeen kon WDODelta het water goed vasthouden en blijft het hier maximaal op inzetten.

Kwaliteit zwemplassen
De waterkwaliteit van de officiële zwemplassen binnen het waterschapsgebied is momenteel goed. Het waterschap blijft dit controleren, omdat de weersomstandigheden hierop veel invloed hebben. Het actuele overzicht van de kwaliteit van de officiële zwemwateren staat op www.zwemwater.nl.

Verwachting voor de komende periode
De komende dagen blijven de warme temperaturen aanhouden met in het weekend kans op onweer. Na het weekend worden weer lagere temperaturen verwacht met enige neerslag.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...