Uniek event rond documentaire The Call of the Wisdom Keepers in Mimik

Op 13 april wordt in Theater Mimik de documentaire ‘KIVA – The Call of the Wisdom Keepers’ vertoond, met een introductie en een nagesprek met regisseur Marijke Kodden en optreden van gastsprekers/muzikanten Annelies Theelen en Patricia Pattinawa.

Over de film
In een tijd waarin de mensheid geconfronteerd wordt met meer tegenspoed dan ooit, legt deze film de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld al dertig jaar samenkomen voor vrede, gelijkheid en moeder aarde. Het is een final call en boodschap vanuit de gehele inheemse wereld, die hoop brengt voor allen en handvaten aanreikt, over hoe wij onze relatie met de aarde én elkaar kunnen herstellen. De inheemse volkeren zijn nooit het contact met de natuur verloren en daarom kunnen zij ons een voorbeeld aanreiken van een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Filmmaker en fotograaf Marijke Kodden kreeg in 2018 als een van de eersten en weinigen toegang om te filmen tijdens deze unieke ceremonies in Mexico (2018), India (2019), Nederland (2018/2019) en Duitsland (2021). Ze maakte vorig jaar samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven een documentaire van 56 minuten uit meer dan 100 uur filmmateriaal.

Speciale sprekers/muzikanten deze avond

* KIVA Wisdom Keeper Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een Nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze Europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen en brengt helende Runen Sound Healings.

* Medicine Music Patricia Pattinama (Alifuru Roots)
Patricia Pattinama is vanuit haar Alifuru roots diep verbonden met het water. Daarbij zet ze haar stem en muzikale achtergrond in als instrument van verbinding en prayer. Haar Melanesische voorouders komen van de Molukken. Zeven jaar geleden gaf ze gehoor aan de roep van haar voorouders om Water Ceremonies te doen. Sindsdien loopt ze met de boodschap om te verbinden met het water. Om ons te herinneren aan de ware essentie van het Water, om de verbinding met de aarde te herstellen en onszelf te herinneren wie we zijn.

Locatie: MIMIK Film Theater en Café, Achter de Muren Vispoort 8 -10, 7411 SL Deventer
Datum en tijd: donderdag 13 april 2023 van 19:30 tot 22:00
Voor meer informatie en tickets: www.kiva-wisdomkeepers.com

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...