Uitreiking vrijwilligersprijs 2015 Landschap Overijssel

Landschap Overijssel bedankte op donderdag 16 april jl. alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens ruim 70.000 uur werk in natuur en landschap in Overijssel. Op de Kapavond, slotavond van het winterseizoen vrijwillig landschapsbeheer, kwamen 225 vrijwilligers bijeen in Het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug. Gerrit Meutstege uit Diepenheim, coördinator van de werkgroep landschapsbeheer van IVN Diepenheim, kreeg de vrijwilligersprijs van Landschap Overijssel overhandigd door Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel.

IVN Diepenheim ontvangt vrijwilligersprijs van Landschap Overijssel: De vrijwilligersprijs mag dit jaar naar Diepenheim, omdat de lokale IVN-afdeling sterk betrokken is bij de inrichting en het beheer van de eigen omgeving. Veelal op particuliere terreinen beheren zij knotbomen, meidoornhagen, poelen, de vlindertuin en bloemrijke hooilanden. Langs de Regge hebben zij in samenwerking met het Waterschap Vechtstromen, unieke stukken natuur gecreëerd waar nu al orchideeën en parnassia bloeien. Het Reggepad biedt inmiddels aan vele bewoners de mogelijkheid om langs nieuwe en oude natuur te wandelen. Ook hebben zij een aantal idyllische ommetjes uitgestippeld, waardoor het Stedeke verbonden blijft met het omringende land.

De wisselbeker, een keramiek van kunstenares Marry Algra uit Emmen bij Dalfsen, gaat dit jaar terecht mee met deze groep naar Diepenheim. Ook ontvangen zij een oorkonde voor hun inzet.

Parels langs de Regge: Firma Weijland uit Zwolle heeft met passende muziek en bijzondere verhalen op eigen wijze een beeld gemaakt van de Regge, waarbij de woorden ‘ode aan de Regge’ door de vrijwilligers zelf ingefluisterd werden en lachsalvo’s niet uit bleven.

Waar landschap en water zich verenigen, kwamen impressies tot leven door de samenwerking van Waterschap Vechtstromen en Landschap Overijssel en verder ingekleurd door de vrijwilligers. De Regge werd daardoor een parelsnoer dat water, mooie natuur en mensen aan elkaar verbindt.

De vrijwilligers in onze provincie werken aan het onderhoud van vele duizenden knotwilgen, fruitbomen, meidoornheggen en oevers. Ook op heideterreinen, in poelen en in bossen is hard gewerkt, waardoor het landschap van Overijssel nog waardevoller is geworden. Na de zomer gaan veel vrijwilligersgroepen weer van start met het landschapsonderhoud, maar de officiële opening van het nieuwe seizoen vindt plaats op de Natuurwerkdag op 7 november 2015.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...