Kunstwandeling Eilandje 2021: Mens/Natuur

Vanaf afgelopen week kunt u genieten van de nieuwe editie van kunstwandeling Eilandje op het Deventer Vogeleiland. De route gaat langs nieuwe kunstwerken van vijf Deventer kunstenaars: Esmay Groot Koerkamp, Marieke de Jong, Elise van der Linden, Lobke Meekes en Femke Teussink. Het thema is dit keer Mens/Natuur. Kunsthistorica Eva Kleeman en beeldend kunstenaar Loes ten Anscher hebben de coronaproof kunstwandeling ontwikkeld voor de Stichting Vogeleiland Deventer.

“De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het eeuwenoude eiland”, vertelt tentoonstellingsmaker Eva Kleeman, één van de samenstellers. “Elise van der Linden heeft een drijvend kunstwerk gemaakt, dat over draagkracht gaat. Lobke Meekes brengt met haar “Baarhuisje” een ode aan de kringloop van de natuur. Marieke de Jong transporteert ons met haar kunstwerk zo’n honderd jaar terug in de tijd. Er is een indrukwekkende foto-installatie van Femke Teussink, en in de bomen zijn prachtig gekleurde doeken van Esmay Groot Koerkamp te vinden. Het thema van Eilandje is dit jaar hoe wij ons tot de natuur verhouden.”

mysterieus

“Ik heb speciaal voor de kunstroute een kartonnen botaniseertrommel ontworpen, die mensen zelf in elkaar kunnen zetten” vult kunstenaar Loes ten Anscher aan. Ten Anscher maakte op lichtgevoelig papier een compositie van ‘eilandvondsten’: bladeren, veertjes, insecten en door mensen achtergelaten voorwerpen. Door het geheel met UV-licht te beschijnen, creëerde zij een cyanotypie-fotoafdruk in wit en blauwtinten. “In de trommel hebben de kunstenaars alle vijf een mysterieus voorwerp gedaan. Ze hebben leuke opdrachten gemaakt die te maken hebben met het kunstwerk. Daarnaast is er een begeleidend essay over de kunstenaars en hun kunstwerken in de trommel te vinden.”

vogelmuntjes

Eilandje is te lopen door vogelmuntjes te volgen, en is opgezet als éénrichtingswandeling in de buitenlucht, waarbij bezoekers onderling anderhalve meter afstand houden. De route is geschikt voor alle leeftijden. Vanwege het soms steile terrein is de route minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kunstwandeling Eilandje: van 16 mei t/m 22 augustus op het Deventer Vogeleiland, Stationsstraat 2. De botaniseertrommel is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur tegen betaling van € 4,95 op te halen bij de kiosk van Parkcafé Mees of bij het VVV, Brink 89.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...