In het RTL4-programma Het Zesde Zintuig staat donderdag 2 september de moord op Twellonaar Tonnie Bartels centraal.


Twello – Twellose moord in Het Zesde Zintuig

In het RTL4-programma Het Zesde Zintuig staat de moord op Twellonaar Tonnie Bartels centraal. De licht gehandicapte Bartels werd op 15 januari 2001 op het achterpad van zijn woning aan de Mozartstraat in Twello doodgestoken. De 36-jarige Twellonaar liep om kwart voor zeven ‘s avonds 22 messteken op waarna hij hevig bloedend stierf in de armen van zijn moeder waar hij een woning mee deelde.

De steekpartij vond plaats toen Bartels een vuilnisemmer wilde legen. De uitzending over de moord, met behulp van een paragnost die zich ter plekke in de toedracht verdiept, is donderdag en begint om 21.30 uur. Met hulp van de paragnost probeert RTL4 de moord te reconstrueren en nieuwe details te ontdekken. Ze hopen dat ook kijkers zich melden met tips over de zaak. Die kunnen bellen met de redactie via 035–6727777.

Een maand na de moord werd een 18-jarige buurtgenoot opgepakt als verdachte. Hij werd bij gebrek aan bewijs weer op vrije voeten gesteld. In 2004 heropende de politie het onderzoek nadat zich nieuwe getuigen hadden gemeld. In 2005 volgde de rechtszaak tegen de verdachte. Die eindigde in een veroordeling tot 14 jaar gevangenisstraf.

De advocaat tekende hoger beroep aan. Op 23 februari 2006 werd de verdachte wegens gebrek aan bewijs door het Hof in Arnhem vrijgesproken. Het Gerechtshof in Arnhem was van oordeel dat de getuigenverklaringen onvoldoende waren om de verdachte als dader aan te wijzen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...