Tweede Kamerleden stralen dankzij Noor (19) uit Wijhe

Voor Noor Kleine Schaars was het een Prinsjesdag om nooit te vergeten. Zij studeerde onlangs af als schoonheidsspecialiste bij Landstede MBO. Vanmorgen om half acht stond ze in een schoonheidssalon in Den Haag klaar om de make-up van bewindslieden en Tweede Kamerleden te verzorgen.

Penselen, sponsjes en een dosis gezonde spanning; dat is waarmee Noor afreisde naar Den Haag. Tijd om zich voor te bereiden was er niet. “Pas op het moment dat de Tweede Kamerleden en bewindslieden binnendruppelden, wist ik dat ik Nicki Pouw-Verweij van de BBB en Hilde Palland van het CDA mocht voorzien van make-up.” Pouw-Verweij gaf het jonge talent de vrije hand. Noor: “Ik adviseerde haar welke kleuren het mooist passen bij haar huid. Concealer, foundation, oog make-up, blush, wenkbrauwen, lippen… Ik kreeg later zelfs nog een berichtje waarin Nicki me bedankte. Zó leuk, die waardering!”

Presteren onder druk
“Het was heel leerzaam om te werken onder deze bijzondere omstandigheden: tijdsdruk, een ruimte vol met camera’s en journalisten, in gesprek met de politici én make-up aanbrengen. Het werk an sich was niet anders dan normaal, maar we moesten wel sneller werken. Gelukkig hebben we dat geleerd tijdens de Skills wedstrijden. Het was een super leerzame ervaring!”

Vlekkeloos verlopen
Noor blikt vanuit de trein van Den Haag naar Wijhe terug op een unieke Prinsjesdag: “Het is niet zomaar een uitnodiging die je krijgt. Het is toch wel ietsje anders dan anders met bekende mensen en veel cameraploegen om je heen. Ik vind het heel gaaf dat ik hieraan mee mocht doen.”

WorldSkills
Noor was aanwezig op uitnodiging van WorldSkills dat met dit initiatief aandacht vraagt voor het belang van mbo-geschoolde vakmensen. De inzet van jonge mbo-talenten tijdens Prinsjesdagevent wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’. Hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om te laten zien wat het mbo te bieden heeft. Noor was eerder dit jaar finalist van de vakwedstrijden.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...