DEVENTER - Op het weblog van de Stichting Volkspeiling Deventer een opmerkelijk relaas over Bernard Duimel (oud Pvda wethouder en een tegenstander van het nieuwe dure stadskantoor.


Transparantie, liever niet in Deventer?

De voorzitter van de stichting Deventer Volkspeilingen, Marien van Schijndel kwam Duimel tegen en kreeg te horen dat het nog niet presenteren van het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor alles te maken heeft met een bezwaar van de Bond Heemschut, waar hij Duimel zelf ook actief is. Maar de burgers en de gemeenteraad van Deventer kregen te horen dat de architect gewoon meer tijd nodig heeft voor zijn ontwerp.

De Bond Heemschut heeft namelijk bezwaar aangetekend tegen het voorlopig ontwerp omdat zij de culturele waarde die de oude schouwburg heeft, graag wil behouden. En met de huidige plannen is daar voor wat betreft de gevel van de schouwburg zeker geen sprake van. Die wordt gesloopt. Volgens van Schijndel verwacht Duimel dat de bezwaren worden afgewezen. Als dit de echte reden van het uitstellen van de presentatie van het ontwerp is geweest dan blijkt weer hoe het college met burgers en de gemeenteraad communiceert.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...